А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Безплатни профилактични прегледи

04.09.2013 / 10:33 - obshta medicina
 
 Facebook

Ще се проведат на 5 септември в „Токуда”.

 

Безплатни профилактични прегледиБезплатна профилактика на всички видове проблеми с очите за ученици ще се проведе на 5 септември в „Токуда Болница София”. Прегледите ще се осъществяват само след предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4911, информираха от лечебното заведение. Те са насочени към всички ученици на възраст от 7 до 18 години.


В инициативата са включени консултация със специалист-офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане.


Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по-често”, заяви д-р Топов, началник на отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”. Регулярните прегледи са особено важни при децата и учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.


Всички родители, които желаят да прегледат своите деца в ученическа възраст, както и всички по-големи ученици, които сами проявяват отговорност към зрението си, могат да заповядат на 05 септември от 09.00 до 14.00 часа в Многопрофилния детски център на Токуда Болница на първи етаж. За прегледите не са необходими направления. При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.

 

още от Новини от деня
още от Офталмология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.