А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Близо половината мъже в САЩ страдат от човешки папилома вирус

19.05.2017 / 15:00 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Това показват последните проучвания.

 

Близо половината мъже в САЩ страдат от човешки папилома вирусГоляма част от мъжете в САЩ са заразени с причиняващия рак човешки папиломен вирус, показват последните проучвания.

Около 45% от мъжкото население в САЩ са заразени с болестта, която се предава при сексуален контакт.

Сред жените, разпространението на човешкия папилома вирус пада до около 22% с напредването на възрастта, но при мъжете процентът не се променя, споделя д-р Джасмин Хан, която води проучването.

„Все още не можем да разберем защо процентът при мъжете остава висок през целия им живот, докато при жените спада с годините. Освен това, очаквахме много по-ниски резултати при мъжете, бяхме изненадани“.

Според д-р Хан, процентът при мъжете е толкова висок, защото вирусът се задържа в главичката на пениса, докато при жените е в близост до повърхността на влагалището и е по-лесно да се отървеш от него.

И въпреки че съществува ваксина за предпазване от развитието на човешкия папиломен вирус, едва 11% от мъжете и 33% от жените в Америка са ваксинирани.

Друга част от проучването показва, че 79 милиона души в Щатите до някаква степен са заразени с вируса, а половината от заразените през последните 12 месеца са на възраст под 24 години.

Повечето хора в Америка, които са заразени с човешкия папиломен вирус дори не подозират, че са болни, тъй като нямат оплаквания, твърдят от Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

 

още от Новини от деня

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.