А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Диабетът убива 12% от населението на САЩ

17.03.2017 / 14:55 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Това го превръща в третата най-смъртноносна болест, показва проучване.

 

Диабетът убива 12% от населението на САЩПроучване, което е базирано на данни от правителството показват, че диабетът убива 12% от населението на САЩ. Това го превръща в третата най-смъртоносна болест в страната след инфаркта и рака.

„Казано по друг начин, ако диабетът не съществуваше, населението на страната ни щеше да е с 12% по-голямо“, признава Самюел Престън, който е главният лекар в проучването и професор по социология в Университета в Пенсилвания.

„Имаме проучвания свързани с диабета за последно от края на 80-те и началото на 90-те години на 20 век, които показват, че диабетът води до едва 4% смъртност в САЩ“, допълва още проф. Престън.

След направеното проучване става ясно, че американец, който е болен от диабет, има 90% по-голям шанс да почине в сравнение с останалите.

Това проучване е публикувано на 25 януари, като показва още, че броят на заболелите от диабет се е увеличил с 300% от последното проучване през 80-те години до края на 2014 година. През 1980 година болните в Америка от диабет са около 5,5 милиона, докато в момента те са 22 милиона.

 

още от Новини от деня
още от Ендокринология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.