А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

XIX Годишна среща на Съюза на очните лекари в България

25.05.2017 / 20:23 - Здравен навигатор
 
 Facebook

и XV Конгрес на Черноморското офталмологично дружество се проведоха на 18-21 май в София.

 

По време на форума, който беше уважен от около 400 участници се проведоха Академия на Европейското дружество по катарактална и рефрактивна хирургия (ESCRS), Международен симпозиум: “Право на зрение 2020”, “Катаракта”, “AVRO”, “Роговица”, “Ретинална хирургия”, “Педиатрична офталмология” и VI Национален курс за специализанти по офталмология.

Гости на събитието бяха президентът на Европейското дружество по офталмология Ян Де Фабер, бившият президент на Американската академия по офталмология Рут Уилиамс, експерти от Белгия, Великобритания, Холандия, Македония, Полша, Унгария, Хърватска и др.

В рамките на събитието, за втори път се организира академична сесия на Европейското дружество по катарактална и рефрактивна хирургия (ESCRS), на която бяха представени най-новите постижения в областта на катаракталната рефрактивна хирургия и изобразителни технологии.

Тази година международният симпозиум на създадената през 2009 година регионална структура на Световната асоциация за проучвания на зрението и в офталмологията, бе посветен на новостите в диагностиката и лечението на глаукомите. Български и чуждестранни лектори представиха последните развития в областта на лазерната и хирургична терапия, както и интересни клинични случаи.

XIX Годишна среща на Съюза на очните лекари в България

“Черноморският регион е много динамичен и колкото повече се събираме, говорим по проблемите, толкова по-силни ставаме заедно. Тук са представители от Румъния, Турция, Украйна, Русия и от много други страни. “, каза акад. Петя Василева (на снимката), председател на Организационния комитет по време на откриването на форума, и допълни че българските офталмолози са горди от постигнатите изключителни успехи в диагностиката и лечението на очните заболявания на най-високо световно ниво.

“С помощта на съвременните методи в офталмологията постигаме пълна рехабилитация на зрението и предотвратяване на най-тежката инвалидност-слепотата”, допълни още тя.

XIX Годишна среща на Съюза на очните лекари в България

Снимки: Здравен навигатор

 

още от Новини от деня
още от Офталмология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.