А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Излезе първият брой на дайджест “Здравен навигатор - нефрология”

11.07.2017 / 11:35 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Изданието цели да Ви запознае с новостите в сферата на нефрологията.

 

В този първи брой на списанието се акцентира върху Диализа; Клинична нефрология; Детска нефрология; Нефрология и трансплантация. Именно тези теми бяха във фокуса на Националната конференция по нефрология - октомври 2106 година. “Проведохме много силен и сериозно посетен форум”, коментира проф. Емил Паскалев, председател на Българско нефрологично дружество. “Конгресът застъпи много актуални топици”, допълва проф. Богов. “Горда съм, че нефрологията в България не изостава”, коментира проф. Делийска.
“Burnout syndrome често се среща в нашата професия и засяга работещите в диализните центрове”. Анализ по темата представи доц. Стайкова.
В изданието обръщаме специално внимание на Консенсуса за диагностика, лечение и проследяване на пациентите с туберозна склероза – комплекс в България, значението на хроничния хепатит С при бъбречно болни пациенти, влиянието на подаграта при хронично бъбречно заболяване със специални коментари на проф. Паскалев, проф. Богов и проф. Божинова.

Излезе първият брой на дайджест “Здравен навигатор - нефрология”
Още от темите: Проф. Близнакова споделя: “Важна част в лечението на вродените аномалии е диалогът между родителите и лекаря”; “Мултидисциплинарният подход в диагнозата и проследяването на пациентите с биласт на Фабри и успехите в лечението”; “Съвременната терапия позволява поддържането на пациентите с ренална анемия в добра кондиция”; “ХБЗ, хиперурикемия и сърдечносъдови заболявания”; и какъв трябва да бъде комплексният подход при диабетна микроангиопатия и още много интересни топици, коментари и интервюта с най-изявените специалисти в сферата на нефрологията.

 

още от Новини от деня
още от Урология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.