А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Кампания, посветена на 2 април - Световен ден за информираност за аутизма

31.03.2017 / 18:00 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Пред НДК ще се проведе благотворителен концерт.

 

С участието на: Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Поли Генова, Бон- Бон и др.

Организатори: Сдружение „Аутизъм днес“, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и Сдружение "Тацитус"

Кампанията се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и на Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община.

Кампания, посветена на 2 април - Световен ден за информираност за аутизма

Всички ние – родители на деца с аутизъм, специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, публични личности, дарители, съмишленици на каузата да направим малко по-добър живота на хората с аутизъм в България, обединени в Сдружение „Аутизъм днес ви каним да отбележим заедно 2 април - Световния ден на информираност за аутизма.

Информираността е средство, чрез което можем да променим живота на аутистичните личности и семействата им като създадем за тях по-толерантна и приемаща среда, общество от приятели и хора, готови да помагат. Благодарение на медиите бихме могли да направим по-видими невидимите за сега хора с аутизъм, да дадем гласност на проблема и заедно да търсим решения. Защото не бихме могли да намерим съмишленици сред хора, които не знаят за проблема.

Каним ви на 2 април от 19.00 часа пред НДК на Благотворителен концерт, посветен на Световния ден за информираност за аутизма, кулминацията на който ще бъде осветяването на НДК в синьо като част от световната кампания Autisum Speaks – Light It Up Blue (Освети в синьо). Тази година кампанията е с мотото „Детската усмивка е над всичко!”.

Водещи на събитието по традиция ще са Георги Мамалев, Део, Стефан Щерев, а тази година се включат и красивата Ева Кикерезова и Ники Стойнев.

В концерта с готовност се включиха любими наши изпълнители - Любо Киров, Pavell & Venci Venc’, DARA, Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Дидо от Д2, Коцето Калки и Мартина Табакова, група „Медикус”, вокална група „Бон Бон“, Поли Генова, група „LaTiDa” и Богдан Томов.

Събитието „Освети в синьо“ се организира за шеста поредна година и е под патронажа на президента Румен Радев и на кмета на гр. София г-жа Фандъкова. Г-жа Фандъкова е един от Посланиците на добра воля, сред които още са – Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България, Ираван Хира - Председател на Българския Форум на бизнес лидерите.

Сред специалните ни гости ще бъдат представители на институциите, общински съветници и кметове, с които през годините развихме отлични партньорски отношения, хора на изкуството и всички, които не останаха безразлични към каузата ни. Всички те през годините са ни помагали, за да стане факт изграждането на Център за приложен поведенчески анализ, да се обучат и сертифицират наши специалисти, които да работят там, и да получат световна акредитация като терапевти. Паралелно с това, много наши дарители и благодетели съдействаха да организираме и проведем поредица от обучения на учители, специални педагози, психолози, логопеди, медицински персонал и други специалисти, ангажирани с цялостната грижа за децата с аутизъм. Лектори на семинарите са световно известни специалисти.

 

още от Новини от деня
още от Психология и Психиатрия

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.