А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Консултативна среща, посветена на борбата с глаукомата

13.03.2017 / 15:43 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Ще се проведе утре в София.

 

Консултативна среща, посветена на борбата с глаукоматаНа 14 март 2017 г. в София ще се проведе Консултативна среща, посветена на борбата с глаукомата – най-често срещаното очно заболяване, водещо до необратима слепота. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата, която тази година се провежда от 12 до 18 март.

Целта на срещата е създаване на постоянно действащ борд, който да обобщи данните за заболеваемостта в страната, икономическия ефект върху обществото и да създаде работеща програма за предотвратяване на заболяването и подобряване качеството на живот на пациентите с глаукома.

В края на срещата е предвидена пресконференция за медиите, на която ще бъдат оповестени взетите решения, заедно с актуална статистика. Ще бъде изнесена и информация за мащабна безплатна скринингова програма за ранна диагностика на глаукома, която ще се провежда от март до октомври тази година.

За участие в срещата и пресконференцията са поканени: проф. д-р Ива Петкова, национален консултант по очни болести; проф. д-р Лъчезар Войнов, национален консултант по очни болести; проф. д-р Мариета Конарева-Костянева, председател на УС на Българско глаукомно дружество; доц. д-р Наталия Петкова, основател на Българско глаукомно дружество и дългогодишен негов председател; проф. Генка Петрова, ръководител на Катедрата по социална фармация и фармаикономика на Фармацевтичния факултет; Георги Димитров, председател на Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“.

 

още от Новини от деня
още от Офталмология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.