А Н К Е Т А

Бихте ли заминали да работите в чужбина?

 Да, защото заплащането е по-добро.
 Да, тъй като имам по-големи възможности за развитие.
 Не, ситуацията тук ме удовлетворява.


BGtop

Лекар от „Токуда” с награда Еврика

15.03.2011 / 11:31 - obshta medicina
 
 Facebook

Научният приз е връчен на д-р Развигор Дърленски.

 

Лекар от „Токуда” с награда ЕврикаЛекар от Клиниката по Дерматология и венерология на МБАЛТокуда Болница София” получи престижната научна награда Еврика. Високото отличие за млад учен е дадено на д-р Развигор Дърленски.


Наградата Еврика се присъжда ежегодно на млади учени с цел да се стимулират техните достижения и успехи, както и да засвидетелстват признание за тяхното посвещение и упоритост за разширяване на хоризонтите в сферата на науката и знанието. Носителят на наградата за млад учен се определя от Президиума на Висшата атестационна комисия и се избира от защитилите през годината докторанти.


Важно е да се отбележи, че за петнадесет години от установяване на награда за млад учен едва за втори път тя се присъжда на лекар.


Д-р Развигор Дърленски има публикувани двадесет и девет научни статии в български и чуждестранни научни издания. Той е носител на многобройни награди в признание на неговия професионализъм. Съвместната награда на Фондация „Еврика” и Висшата атестационна комисия се присъжда на д-р Дърленски за отличната защита на дисертационен труд на тема „Клинико-експериментални проучвания за ролята на епидермалната бариера при контактна свръхчувствителност и иритация на кожата”.

 

още от Дерматология
още от Новини от деня

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.