А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Още отзиви от XI-та конференция на БААСТ

25.05.2017 / 23:00 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Форумът се състоя от 11 до 14 май.

 

Събитието се проведе в „Слънчев ден” и събра специалисти в областта от страната и чужбина. Освен научни доклади, участниците в конференцията имаха възможност да проследят и случаи с хирургия на живо.

По време на събитието се коментираха теми като: ПВК-реконструкция, комбинирана с екстраартикуларна латерална стабилизация; Артроскопска раменна хирургия – шев на ротаторен маншон и тенодеза на бицепса; Пателофеморална хирургия и др.

Проф. Балтов

Още отзиви от XI-та конференция на БААСТ

Проф. Балтов, бихте ли споделили Вашите впечатления от събитието?

Това е поредната конференция на БААСТ, организацията беше изключително добра и с много добри лектори. Това, което бе хубаво и бе застъпено и миналата година, но се доразви през тази година е, че имахме много случаи от т. нар. хурургия на живо. По този начин колегите се обучават и имат възможност да задават въпроси към операторите. Още повече, че имахме много известни гости от Словения, Швейцария, Германия, които показаха своите възможности и опит.

Залата бе пълна през цялото време, което показа, че колегите имат голямо желание да се учат на артроскопска хирургия, особено по-младите от тях. Имаше доста млади колеги по време на форума, което е много добре за нашата организация.

Предстои да се проведат и Дните на българската ортопедия и травматология.

Да, те ежегодно се провеждат в Трявна, като през тази година те ще се състоят в последната събота и неделя на месец септември. След месец ще публикуваме програмата и мога да кажа, че докладите, които са класирани от софийския филиал на дружеството са много интересни. Конкуренцията е много голяма, но трябва да изберем пет доклада от софийския клон, като чакаме колегите от другите области също да подадат доклади. Ще бъде много интересно събитие. Ще има отново „битка между идеите на различни колеги от различни клиники”, които ще представят своя опит.

Още отзиви от XI-та конференция на БААСТ

.

Още отзиви от XI-та конференция на БААСТ

Снимки: Здравен навигатор

 

още от Новини от деня
още от Ортопедия

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.