А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Отбелязваме Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка

24.01.2017 / 11:58 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Инициативата ще се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването.

 

Отбелязваме Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийкаЗа десети пореден път България ще отбележи Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка. Със своята Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка, България принадлежи към групата от 87 държави в света, които имат национални програми за имунизация срещу HPV, финансирани с публични средства.

През тази година Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка у нас ще се проведе под патронажа на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народно събрание на Република България.

Седмицата ще бъде отбелязана на 25 и 26 януари 2017 г. с информационен щанд, разположен в сградата на Народното събрание на Република България, на който ще бъдат раздавани брошури, тематични материали и символът на кампанията - „Перлата на мъдростта”. Ще бъде предоставена информация за методите за превенция и профилактика на единственото до момента предотвратимо онкологично заболяване и постигнатите резултати от действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка (РМШ).

На 25.01.2017 г., във фоайето на Народното събрание ще бъде даден официален старт на отбелязването на Европейската седмица за предпазване от рак на маточната шийка. На събитието ще присъстват народни представители от Комисията по здравеопазването, представители на Министерство на здравеопазването, НЗОК, СЗО и водещи медицински специалисти.

 

още от Новини от деня
още от Темата - Онкология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.