А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Пленарна сесия „Ринология”

16.11.2016 / 18:00 - Здравен навигатор
 
 Facebook

се състоя в рамките на XI конгрес по оториноларингология.

 

Пленарна сесия „Ринология”Своите впечатления пред „Здравен навигатор” сподели проф. Джон Делгадо от САЩ.

Проф. Делгадо, добре дошли в България на конгреса, организиран от Вашите колеги. Имахте две интересни презентации днес в пленарната сесия „Ринология”. Кое е най-важното от Вашите лекции?

Първо говорихме за лечението на лечението на средна и горна спирална кост. Това са много важни функционални и анатомични структури, но често важността им се пренебрегва.

Затова най-важното от лекцията ми бе отнесено към начините за третиране и различните условия, които афектират средна и горна спирална кост. Вредно е те да бъдат отстранявани по каквато и да е причина, тъй като това се отразява негативно на носа и синусите. Вследствие на премахването им, може да се появи алергизация.

Втората ми лекция бе посветена на ринологичните операции в амбулаторни условия. Дискусията бе насочена към многото различни патологии и манипулации, които не изискват хоспитализация, а са възможни в амбулаторни условия.

Пленарна сесия „Ринология”

Какви са Вашите впечатления от конгреса?

Конгресът е много интересен. Харесва ми това, че публиката също участва, задава въпроси по време на лекциите, и по този начин си личи, че си привлякъл тяхното внимание. Затова смятам, че подобни събирания са много интригуващи и също така забелязах, че в края на всички презентации, когато настъпи вечерта, колеги от цялата страна се събират, припомнят си моменти от миналото, възстановяват връзките помежду си и дискутират своята практика през годините. Това е нещо много хубаво. Радвам се, че го виждам, подобно нещо рядко се случва в САЩ.

Какво бихте казали като заключение и пожелание към българските си колеги?

Искам да поздравя колегите си тук. Имате едно прекрасно оториноларингологично общество. Направили сте едно страхотно мероприятие на толкова красиво място. Искам да благодаря за специалната покана и възможността да взема участие със своите лекции, както и за това, че успях да видях, макар и малка част, от прекрасната ви страна.

Снимка: Здравен навигатор

 

още от Новини от деня
още от Уши, нос, гърло

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.