А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

МБАЛ-Силистра търси в съда неплатената надлимитна дейност

07.08.2017 / 17:17 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Лечебното заведение приключи 2016 г. с 600 000 лева просрочени задължения.

 

МБАЛ-Силистра търси в съда неплатената надлимитна дейностРъководството на многопрофилната болница в Силистра ще търси по съдебен път неплатената надлимитна дейност. Лечебното заведение приключиодината с 600 000 лева просрочени задължения. Неплатените надлимитни дейности са в размер на 60 000 лева.

Началникът на хирургичното отделение д-р Здравко Горанов коментира, че надлимитните разходи са от изработена дейност. Той обясни, че те остават за сметка изцяло на болницата, което влияе върху възнагражденията на персонала и върху средствата, които се отделят за консумативи.

Друга причина за нестабилното финансово състояние на лечебното заведение е въвеждането на месечен бюджет. Затова и директорите на областните болници настояват да имат тримесечни бюджети. „Защото единият месец може да има повече пациенти, т. нар. надлимитна дейност да бъде заработена, следващият – по-малко, и да останат неусвоени средства. В рамките на три месеца ние управлявахме тези средства, което ни правеше малко по-спокойни“, посочи директорът на МБАЛ – Силистра д-р Даниела Костадинова.

 

още от Новини от деня

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.