А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Стараем се да бъдем част от семейството на световната офталмология

16.05.2013 / 21:00 - obshta medicina
 
 Facebook

Това коментира академик Петя Василева, дмн, председател на Организационния комитет на ХVI-та Годишна среща на Съюза на очните лекари в България, която се провежда в Пловдив.

 

Стараем се да бъдем част от семейството на световната офталмология„Стараем се да бъдем част от общото семейство на световната офталмология и бих казала, че лично аз приемам като своеобразни роднини всички специалисти в тази област. Защо е така?! Защото ние се борим за най-ценния дар от природата за всеки човек – зрението. Още повече, че в съвременното ни ежедневие значението му е огромно, тъй като всички зависим от информационните технологии, интернет, компютрите и т.н. Зрението просто е безценно”. Това отбеляза академик Петя Василева, дмн, председател на Организационния комитет на форума ипредседател на Съюза на очните лекари в България.

Стараем се да бъдем част от семейството на световната офталмология

(Академик Петя Василева, дмн)


Днес в Пловдив започна ХVI-та Годишна среща на Съюза на очните лекари в България, която продължава до 19 май 2013 г. В научната програма са включени симпозиуми по основни теми в офталмологията – катаракта, ретина, глаукома, детска офталмология, увеити, витреоретинална патология, очна пластика. По време на Срещата ще се проведат международни симпозиуми: Право на зрение 2020; Невроофталмология, Глаукома.

Стараем се да бъдем част от семейството на световната офталмология
И през тази година се организира превърналият се в традиция конкурс за най-добър постер и тематичен дебат в спорна област на офталмологията. Отново се провежда и Национален курс за специализанти по офталмология.

Стараем се да бъдем част от семейството на световната офталмология
Лекторите, както от българска страната, така и чуждестранните гости са на много високо ниво. В срещата участва президентът на Немското дружество по офталмология, един от бившите президенти на офталмолозите в САЩ и други известни чуждестранни специалисти. В събитието ще се включат и водещи хирурзи в областта – от Турция, Белгия и т.н. Повече подробности от форума - очаквайте утре и в събота.

Мария Радмилова

Снимки: Zdravennavigator

 

още от Избор на редактора
още от Офталмология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.