А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

90% вероятност да не се подпише Национален рамков договор

19.11.2012 / 18:00 - obshta medicina
 
 Facebook

Това коментира д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС.

 

90% вероятност да не се подпише Национален рамков договорСимеон Дянков трябва да освободи държавата от своето присъствие, защото то вече е опасно. Мнението изрази председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов. Той допълни, че основната молба към премиера Бойко Борисов от всички съсловни и пациентски организации в сектора, е да освободи финансовия министър, защото той е вреден както за държавата, така и за здравето на нацията.


Според д-р Райчинов финансовият министър работи с НЗОК като с касичка, затова сега тя прилича на сива каса. Близо 2 млрд. лева са средствата за последните години, които ще бъдат отнети от здравните вноски на българина и ще отидат за данъци, убедени са от съсловните организации. По този начин излизали наяве митовете, че няма да има увеличение на данъците. Такова има и то е пред здравните вноски на българина, допълва Райчинов. Мнението споделя и колегата му от зъболекарския съюз д-р Борислав Миланов.


Той допълва, че пакетът за възрастните в денталната медицина не е променян от 12 години, а към момента над 98 на сто от българското население има кариес и неговите усложнения в своята уста. Предвид трагичното дентално състояние на нацията Миланов е убеден, че тази медицина е единствената сфера, която има претенции да бъде 100% реформирана.


Експертите са категорични, че за първи път съсловните и пациентските организации в сектора се обединяват около идеята, че българското здравеопазване е пред срив. Те допълват, че становищата им съвпадат напълно и със становищата на синдикатите.

Можете да изразите вашето мнение по темата, изпращайки електронна поща до редакцията на www.surgery.bg. Вашето становище ще бъде включено в дискусията. За целта е необходимо да посочите име и форма за обратна връзка. Контактите за връзка с вас няма да бъдат публикувани на сайта. Анонимни мнения, както и такива, съдържащи обидни квалификации няма да бъдат публикувани.

 

още от Дискусии

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.