А Н К Е Т А

Ще внесе ли Здравната карта по-голям ред в системата?

 Да, защото най-сетне ще има ясни правила.
 Не, ще пострадат малките лечебни заведения.
 Трудно ми е да прогнозирам.


BGtop

Започва Национална скринингова кампания заболяванията на щитовидната жлеза

02.05.2017 / 18:00 - Здравен навигатор
 
 Facebook

Инициативата се провежда за седма година.

 

Започва Национална скринингова кампания заболяванията на щитовидната жлезаЗапочва Първата вълна на Националната информационна и скринингова кампания за 2017-а година, посветена на заболяванията на щитовидната жлеза. Инициативата е по повод Международната тиреоидна седмица и се провежда за седма поредна година в България. Организатори са Националната пациентска организация (НПО) и ВИОМ (Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза), с подкрепата на MERCK. Лице на кампанията е актрисата Аня Пенчева, която от дълги години е със заболяване на щитовидната жлеза.

В рамките на кампанията в три града на страната - София, Варна и Благоевград, ще се извършат безплатни ехографски скринингови прегледи.

В случай, че никога не сте си правили преглед на щитовидната жлеза, особено ако имате роднина с тиреоидно заболяване или сте в някоя от групите с повишен риск (планирате да имате дете, ако сте вече бременна или наскоро родила, ако имате проблеми със зачеването, или сте в напреднала възраст и/или имате оплаквания), бихте могли да се запишете за преглед.

 

още от Новини от деня
още от Ендокринология

За да продължите да четете ЗДРАВЕН НАВИГАТОР е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.