Приветствени слова към абсолвентите отправиха видни академични кадри.

На 25 ноември 2015 г. Факултетът по обществено здраве (ФОЗ) при Медицински университет–София проведе официално връчване на дипломите за випуск 2015 г. Високо квалифицираните академични кадри на ФОЗ са разпределени в 10 визионерски катедри и подготвя лидери на реформата в здравеопазването с нов управленски стил. Бъдещите мениджъри, дипломирани във Факултета са способни рационално да управляват здравни институции, лечебни заведения и компании, и да провеждат националната здравна политика.
На 9 октомври 2015 г. факултетът по обществено здраве (ФОЗ) при Медицински университет–София отбеляза и своя 20-годишен юбилей. Факултетът е модерна университетска формация за въвеждане на студенти и висшисти в специфичната за здравеопазването управленска наука – мениджмънт на общественото здраве.

Проф. Цекомир Воденичаров, декан на Факултета по обществено здраве заяви в приветствието си: "Твърдо убеден съм, че надеждата ще ви изведе на пътя на успеха. Вие трябва да сте горди затова, че завършвате най-престижното учебно заведение в България каквото е МУ-София и престижния Факултет по обществено здраве. Това трябва да ви изпълни със самочувствие, защото аз съм убеден, че вие може да се реализирате където и да е под синьото небе. Дали това ще бъде в България, в някоя от европейските страни или някъде другаде по света, е въпрос на ваш избор. Искам да ви пожелая едно единствено нещо – какъвто и избор да направите, да имате много успехи".

(От ляво на дясно - проф. Цекомир Воденичаров, декан на Факултета по обществено здраве, заместник ректорът на МУ-София – проф. Каролина Любомирова, проф. Вихрен Петков, директор на Медицински колеж "Й. Филаретова" и д-р Николай Гешев, председател на Студентски съвет на МУ-София)

Зам.-ректорът на МУ-София проф. Каролина Любомирова обяви, че през тази година е особено развълнувана, защото този празник се случва в рамките на юбилейната година на Факултета по обществено здраве, който отбелязва 20 години от стартиране на първите програми за обучение. Преди 20 години във Факултета по обществено здраве имаше две специалности, докато сега в него се обучават многобройни специалисти от различни дисциплини. "Факултетът винаги е бил социално отговорен и е отговарял на нуждите на обществото от висококвалифицирани експерти в различни направления на общественото здраве. Аз съм изключително горда, че нашият Факултет участва активно в създаването на кадри за системата на здравеопазването. Желая на всички вас много здраве и успешна реализация", заяви пред дипломантите проф. Любомирова.
Проф. Генка Петрова също приветства абсолвентите и обяви, че изпитва истинско удовлетворение, наблюдавайки присъстващите в залата. "За тези 20 години Факултетът по обществено здраве се утвърди като един иноватор в образованието", каза тя.
Директорът на Медицински колеж "Й. Филаретова" проф. Вихрен Петков каза в приветствените си слова, че за него е огромна чест да поздрави академичната общност и абсолвентите по повод тържествено връчване на дипломите на випуск 2015 г. "Завършвайки висшето си образование вие получавате професия, която ви дава възможност за реализация не само в България, но и в страните от ЕС. Следвайте мечтите си, бъдете креативни и вярвайте в себе си и на добър час", пожела проф. Петков.
Приветствие отправи и д-р Николай Гешев, председател на Студентски съвет на Медицински университет. "Изпращаме още един випуск млади специалисти в сферата на здравеопазването. Уважаеми абсолвенти, приемете най-искрените ми поздравления в днешния важен и тържествен ден. Този ден е важен, защото означава един своеобразен край, но и едно ново начало", заяви д-р Гешев.
.
.
.
.
.
Снимки: Здравен навигатор
Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече