Форумът се провежда от 16 до 19 ноември 2017 г. Екип на Здравен навигатор следи събитието и подробно ще ви информира по темата.

На 16 ноември в Пловдив, с предконферентни семинари започва традиционната годишна Национална научно-практическа конференция, организирана от НСОПЛБ, в която ще участват около 1200 ОПЛ от цялата страна.

Програмата на конференцията, която ще продължи до 19 ноември, е динамична, интересна и наситена с полезна за практиката на семейните лекари информация.

В първия ден предконферентните семинари са посветени на хематологичните заболявания. Ще бъде представена и отворена за ползване Електронна академия за продължаващо медицинско обучение (ЕАПМО) – on-line система, до която ще имат достъп дипломирани лекари, студенти по медицина, магистър-фармацевти и специалисти по здравни грижи. Различните видове обучителни модули в ЕАПМО се изготвят въз основа на актуална, консенсусна, публикувана в български и чужди източници медицинска информация. Представени са случаи от практиката, видео-уроци. В ЕАПМО има и множество публикации (статии) в различни направления на хуманната медицина, ръководства за поведение (guidelines) и др. Системата ще се развива и попълва динамично.

В петък денят започва с практически занятия-workshop, по време на които ОПЛ ще имат възможност да се запознаят накратко с ползите за ежедневната практика и да опитат самостоятелно да извършат ехография на коремни органи, спирометрия, измерване на ankle-brachial index. Ще бъдат обсъдени практически случаи – заболявания на бъбреците, както и лечението на ритъмните нарушения на сърдечната дейност.

В програмата на конферентните дни са включени лекции, които дават нова и полезна информация за заболявания и състояния, които са част от ежедневната практика на ОПЛ в областта на сърдечносъдовите заболявания, ендокринните, детското здраве и др. Представени са новости в диагностиката и лечението. Гост-лектори на форума са част от най-изявените в своята област специалисти.

В последните часове на конференцията ще се проведе обсъждане по теми, пряко свързани със съществуването на Общата медицина и медицинска практика: бюджет 2018, НРД и др.

За дванадесети път ще бъде връчен и призът „Семеен лекар на годината“.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече