Те са инициирани от председателя на Общинския съвет в града Радослав Тасков и кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

Поредица от срещи и разговори за състоянието и бъдещето на благоевградската общинска онкоболница започват през следващата седмица. Те са инициирани от председателя на Общинския съвет в града Радослав Тасков и кмета на Благоевград Атанас Камбитов, предаде Struma.bg.

Това става след като управителят на лечебното заведение д-р Георги Георгиев представи становището си за стабилизиране на онкологията, в което се предлага да се закрият четири отделения, а с подписка 40 работещи в болницата настояват за отстраняването му.

„Болницата няма да бъде закрита, няма да допуснем това да се случи и пациентите и работещите трябва да са спокойни“, заяви кметът на Благоевград. Той обясни, че от вторник започва поредица от срещи с ръководителите на отделения в онкоболницата, с шефа й, с шефа на Районната здравна каса, както и с външни експерти в търсене на оптималния вариант за работа на лечебното заведение.

„До 10-ина дни ще имаме решение и конкретно предложение за излизане от кризата, в която в момента е болницата“, увери Камбитов.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече