Събитието се състоя на 9-ти декември в София. Инициативата бе на специализантите по Образна диагностика (Радиология) в България.

Темата на събитието беше „Кошмарите на специализанта по Радиология“, като акцентът беше поставен върху конкретни случаи от практиката на специализантите, с които те са се сблъскали, били са поставени в ситуация, която е била различна от обичайните и е била предизвикателство за тях. Въпреки трудностите, те са съумели да се справят с нея, а в резултат на това са успели да се поучат от опита. Те споделиха именно този опит по между си и така не само успяха да предадат собствените си послания, но и да се научат от чуждите.

На събитието присъстваха 35 души, основно от сферата на образната диагностика, но и анестезиологията, и кардиологията. Посланието на младите лекари е, че всеки може да допусне грешка, но важното е всеки да се поучи от нея и да се стреми към непрестанно себеусъвършенстване, благодарение на което да се поставя правилна и навременна диагностика на пациентите. Специализантите от Radiology Together са неуморни и от сега планират събитията за следващата година - общо три. Те са предвидили една по-голяма като формат мултидисциплинарна среща на тема „Как да правим проучване“, която ще се проведе в края на пролетта в София и две по-малки. Втората ще е на тема мускуло-скелетна система през есента във Варна, а третата през зимата, като досегашните организатори Глория Адам, Калина Чупетловска и Радина Радева подканват останалите специализанти да проявят инициативност и да се включат в планирането и организацията на последната среща.

.

.

.

.

.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече