Това заяви председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

„Чест прави на медиците в Ловеч. Така трябва да се процедира. Ние, лекарите, отдавна сме загубили идентичност. Приемаме всичко, само и само да не скършим нечий хатър или да не бъде засегнат прекия ни интерес. Ако работя в някакъв си кабинет и изкарвам някакъв мизерен приход, който ме кара да имам някакво що-годе читаво житие-битие и заради това няма да се мръдна нищо да направя“. Това каза председателят на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев (на снимката) по повод изявлението на медиците от ловешката болница, че ако не получат заплатите си, до един ще си подадат оставките.

„Ако тази летаргия не бъде нарушена и ние не се събудим, ще трябва да стягаме куфарите и да си ходим. Май примиренческия дух е стигнал до там, че някои хора и това ги мързи да го направят. Тази незаинтересованост ме плаши много. И тя е за мен основната причина да сме стигнали до тук“, допълни още той.

Д-р Тотев обяви, че Сдружението на общинските болници също организира протест, който ще се състои на 15 януари, ако не бъдат взети спешните мерки, за които се говори от три-четири месеца. „Това е нещото, което вече говори за общество, което е гражданско, което има отношение и го изразява по начина, по който трябва. Държа да подчертая, че ние никога не сме били деструктивни, винаги сме търсили диалогичния тон и сме искали да се случат нещата не на принципа на принудата и силата, а на доводите. Нещата обаче не стават. Или не знаем да се изказваме, или те не са склонни да отстъпват. На Ловеч стискаме палци, изцяло сме с тях и ги подкрепяме. Не можеш да работиш в среда, в която първо нямаш ресурса, с който да работиш и заради факта, че не можеш да работиш нормално, може да причиниш страдание или да навредиш на нечий живот“, каза още д-р Тотев.

По отношение на отмяната на мораториума върху иновативните лекарства, но запазването на този върху новите медицински дейности, д-р Тотев заяви, че нещата преди да се афишират, трябва да се премислят. Той обаче беше категоричен, че главният проблем е липсата на решение за съдбата на общинските болници и съответно за достъпа на населението до медицинска грижа.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече