Постарахме се в броя да обхванем най-интересните теми и новини в областта на кардиологията у нас, които се случиха през изминалата 2017-та година.

В списанието имате възможност да се запознаете с темите Чуждестранни лектори и предавания на живо по време на VIII Нациноален конгрес по интервенционална кардиология.
“Най-голям интерес, предполагам, че ще възбуди, най-бързо развиващата се част от кардиологията, касаеща индикациите за лечение на пациенти със структурни клапни заболявания. “, сподели за “Здравен навигатор” д-р Валери Гелев, организатор на форума, преди неговото започване. Ще ви срещнем и с ключовите български и чуждестранни участници в конференцията, които споделиха в детайли за своя опит и ежедневна практика.
“Подмяната на клапи по перкутанен начин е бъдещето в интервенционалната кардиология”, сподели проф. Фуладвант. Проф. Даненберг пък заяви: “Новите технологии настъпват бързо и в България се нуждаете от ресурси за тях” Доц. Карамфилов: “Нещата в медицината у нас бавно и постепенно се подобряват”
И още от темите в броя: 9 от 10 души със сърдечен арест загиват преди да стигнат до болница. Замeстник-министри ще съдействат пациентите да не доплащат устройства за превенция на внезапна сърдечна смърт. Около 50% от пациентите със сърдечна недостатъчност пък умират до пет години след поставяне на диагнозата.
И още много коментари, отзиви и акценти от форумите в България, посветени на кардиологията.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече