Курсът се проведе в периода 19 - 21 януари, при традиционно голям интерес.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда бе домакин на седмия поред Български курс по бифуркации и сложни коронарни интервенции – мащабно международно събитие в областта на интервенционалната кардиология с обучителен и дискусионен характер.

Събитието доби популярност и сред много чуждестранни специалисти като се превръща във все по-голям форум с европейски мащаб. И тази година програма включваше участието на световноизвестни инвазивни карадиолози и предлагаше случаи на живо, обучителни сесии за млади кардиолози, представяне на най-добрите клинични случаи, множество практически и дискусионни панели за усъвършенстване на уменията и прилагане на най-новите методики в лечението на сложни запушвания на съдовете на сърцето. Директори на курса са д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, доц. Добрин Василев, доц. Васил Велчев, Проф. Робърт Гил, международен директор на курса и Проф. Ив Лувар, почетен директор на курса (очаквайте техните коментари пред Здравен навигатор).

Програмата на форума беше разделена на няколко сегмента. Първият ден бе посветен изключително на практическата част с четири клинични сесии, на които бяха представени тежки клинични случаи, дискутирани от специалисти и специализанти. Сесиите бяха водени от един от ключовите гости проф. Akiko Maehara, която е от водещите специалисти в световен мащаб. Тя пристигна от Ню Йорк, за да сподели своя опит в тази област. Всеки от клиничните случаи беше съпроводен с оживена дискусия.

Вторият ден премина под знака на няколко фирмени симпозиуми, посветени и отново насочени към ежедневната практика на кардиолога. Форумът завърши с награждаване на най-добре решеният клиничен случай.

Очаквайте интервюта с чуждестранните и български специалисти, както и повече подробности от фирмения симпозиум на BRACCO за най-новата IVUS апаратура.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече