Форумът ще се проведе от 17 до 20 май в к.к. Албена, информира организаторът на събитието доц. Красимира Христова.

XXIV Световен конгрес по ехокардиография ще се проведе в периода 17‐20 май 2018 г. в к.к. Албена.

За първи път България има честта да бъде домакин на едно от най‐големите и значими събития в областта на ехокардиографията и образната диагностика. Очакват се над 1000 участници от цял свят.

Организатори на конгреса са International Society of Cardiovascular Ultrasound /ISCU/, Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията и Работна група по неинвазивна образна диагнoстика.

Двадесет и четвъртото издание на конгреса ще даде възможност на лекари и специалисти от цял свят да разпространяват своите знания и опит в областта на ехокардиографията, фокусирайки се върху темата: „Последни постижения в областта на ехокардиографията и сърдечносъдовите образи“.

Изключително важно е да се открият и лекуват сърдечносъдови заболявания на ранен етап, за да се предотвратят сериозни последици и хронични заболявания.

Програмата на конгреса има много богат дневен ред, обхващащ всички аспекти на сърдечносъдовите заболявания, със специален акцент върху клиничната ехокардиография. Ще бъдат обсъдени различни теми, включително ехокардиография, решаване на клинични проблеми, клопки и препоръки, както и нововъзникващи области на интервенция на структурните сърдечни заболявания. Участниците ще имат уникална възможност да разискват различни теми и случаи и да обменят опит със световно известни експерти в областта на ехокардиографията, както и да се запознаят в новостите в лечението на сърдечните заболявания по време на множеството лекции, експертни сесии и симпозиуми включени в научната програма.

На 16 май 2018 г. ще бъде организиран предконгресен курс, воден от проф. Н. Нанда, проф. Н. Пандиан и други специалисти в областта. Фокусът на курса ще бъде 3D Ехокардиография.

На 20 май 2018 г. се предвижда интерактивен следконгресен MRI курс, ориентиран към обучението на млади специалисти.

Пълна информация за конгреса можете да намерите на сайта на събитието: www.worldcongressoncardioecho2018.com

„Място на събитието ще е к.к. Албена, който е не само място от световна класа за конгреси и срещи, но и със своето гостоприемство, слънчеви лъчи и девствени плажове се превръща в топ дестинация не само в България, но и в Европа. Ще се радваме да вземете участие в XXIV Световния конгрес по Ехокардиография и да станете част от крайната му цел ‐ да поддържаме здраво сърце!“, отбелязва организаторът на събитието доц. Красимира Христова, дм, председател на Националния организационен комитет на конгреса; председател на Фондация по неинвазивна образна диагностика в кардиологията.

Програмата на конгреса може да намерите ТУК

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече