Това бе вписано в Търговския регистър.

Това съобщи самият той на първото заседание на Управителния съвет на Общинския фонд „Здраве“, който бе създаден наскоро.

Д-р Байчев бе избран за директор на лечебното заведение на Общо събрание на акционерите на 12 април, като зае мястото на д-р Трифон Йорданов.

На заседанието на новия шеф на болницата бе поставен срок до 31 май да излезе с план за управление на лечебното заведение, което е поредното със сериозни проблеми. Бе изказано притеснение от състоянието на повечето отделения в болницата с оглед на намалелия силно и дори критично на места персонал. Д-р Байчев отбеляза, че положението е тревожно, но и преувеличено в общественото пространство.

„Ще се оправят нещата, но голямата ни болест е липсата на медицински кадри“, каза той, цитиран от Дарик. Според него на развитието на болницата в Добрич много негативно влияе близостта на Варна с нейните възможности за лечение и за работа на лекарите.

От своя страна председателят на УС на Фонд „Здраве“ Атанас Атанасов напомни, че вече има заделени 20 000 лева общински средства за задържане на млади специалисти в местната болница, и съобщи, че има интерес и от страна на бизнеса да инвестира в поддържането на лечебното заведение.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече