Върху тази тема се фокусираха участниците във форума на Клуб Млад Онколог. Още детайли – очаквайте в списание „Здравен Навигатор-Онкология“.

От 17-ти до 20-ти май, в хотел „Империал“ в „Слънчев бряг“, Клуб Млад Онколог организира поредната си международна среща. Този път тя мина под наслов „Противоречия и предизвикателства в медицинската онкология“.

В събитието се включиха млади онколози, гастроентеролози, лъчетерапевти, при това не само като делегати, но и като лектори и автори на постери.

По думите на д-р Росица Кръстева, председател на Клуб Млад Онколог и основен инициатор на конференцията, през тази година се коментираха теми в основните локализации на солидните тумори – карцином на бял дроб, колоректален карцином, карцином на гърда и простата. Бяха обсъдени както утвърдените стандартни методи на лечение, така и новите възможности. Бе оценена ефективността и стойността на лечението, както и достъпът до ново лечение в България и Европа.

По време на откриването на форума, д-р Росица Кръстева приветства всички участници в международното събитие, като отбеляза, че отново ще се дискутират актуални и важни теми, касаещи диагностиката, лечението и проследяването на солидните тумори; ще се обсъждат проблеми и въпроси, по които делегатите ще споделят клиничен опит и ще търсят общи решения.

Сред международните лектори на форума бяха проф. Пиркер от университетската болница във Виена, проф Войт от Германия, който говори за скрининг за рака на белия дроб, проф. Манеголд от Германия, д-р Бака и д-р Боцолис от Гърция, които представиха алгоритми и стратегии в лечението на карцином на белия дроб, проф. Папоти от Торино, който коментира съвременната патоанатомична диагностика, проф. Зографос и д-р Загури от университетска болница в Атина, които се фокусираха върху рака на гърдата; проф. Пилц от Хайделбергския университет, д-р Пинто от Португалия, проф. Кайсар от Кувейт, д-р Михайлович от Сърбия и др.

През следващата седмица очаквайте и подробности от провелите се симпозиуми на фармацевтичните компании Amgen и Boehringer Ingelheim.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече