За пациентите на лечебното заведение.

Пациентите на МБАЛ Пловдив имат възможност по интернет да видят резултатите си от изследванията, направени в Клиничната лаборатория на болницата. Това информираха от ръководството на лечебното заведение.

МБАЛ Пловдив предоставя нова услуга за своите пациенти – онлайн проверка, която им пести много време. Услугата е достъпна чрез специално предназначен за целта банер, който се намира на началната страница на уебсайта на лечебното заведение.

Информационната система е предназначена за пълното автоматизиране на процесите по въвеждане и отчитане на медико-диагностичната дейност от лабораторията. Тя е свързана с наличната апаратура за получаване на резултатите след тяхната обработка.

По този начин се осигурява индивидуален достъп на лекаря до резултатите на изпратени от него назначения за деня. Пациентите също имат възможност да се запознаят с тях.

Всеки ден кодовете за достъп са различни и абсолютно индивидуални, за да не се нарушава лекарската тайна, коментира началникът на Клиничната лаборатория д-р Мария Станилова.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече