По повод Световния ден за борба с артрита - 12 октомври.

Инициативата е на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България (ОПРЗБ). Целта на информационната кампания е да повиши информираността относно ревматичните заболявания, техните симптоми и последици.

Макар и много разпространени, ревматичните заболявания остават слабо познати на обществото. Познанието за техните основни симптоми и последици може да помогне за по-бързо поставяне на диагноза при наличие на оплаквания, по-ранен старт на лечение и съответно благоприятна прогноза, коментират от пациентската организация.

Познаването на ревматичните заболявания може да помогне за подобряване на живота на хората, страдащи от такива заболявания, както и отношението на техните близки, колеги и приятели.

До 12 октомври всеки ден ще публикуваме по нещо интересно и полезно за ревматичните заболявания. Кампанията ще се проведе във Фейсбук, уточняват от пациентската организация. Оттам допълват, че информационната кампания ще се разшири като се публикуват интересни и полезни статии, както и резултатите от един своеобразен социален експеримент, проведен наскоро от ОПРЗБ.

Ревматичните заболявания са хронични и болезнени, като засягат не само ставите, но могат да причинят сериозни увреждания и на други органи и тъкани. Ранната диагностика е ключова за облекчаване на болката и намаляване на вероятността от по-тежки увреждания.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече