Това съобщиха от болницата.

Около 100 книги дари Театър "Българска армия” за малките пациенти на Клиника "Ушни, носни и гърлени болести” към ВМА, информираха от лечебното заведение.

Детските книжки са събрани в рамките на кампанията "Дари книга, ела на театър”, която се проведе в края на месец май.

"Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите”, коментира ВРИД началника на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Той благодари на Театър "Българска армия” за направеното дарение и изрази надежда, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред.

Проф. Мутафчийски изтъкна, че оборудването на клиниката с детска библиотека е поредната крачка към подобряване комфорта на пациентите. Той показа и десетки рисунки, направени от дечица по време на болничния им престой, както и любимия кът на малчуганите – аквариум с рибки.

"Подобни инициативи трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот”. Това коментира от своя страна и професор Венцислав Цветков, началник на Клиника "Ушни, носни и гърлени болести”. "Помогнали сме на стотици деца, ще продължим да го правим и занапред”, добави още проф. Цветков.

Деница Димитрова от Театър "Българска армия” благодари за съдействието и обеща още подобни инициативи в помощ на децата в болниците.

Снимки: ВМА

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече