Бе представена у нас, обяви проф. Кинов.

Проф. Кинов, бихте ли разказали какъв бе поводът за представянето на тези нови технологии, операциите, които могат да се извършат и кое бе интересно за Вас?


Иновативна система за заместване на хрущялни дефекти при пациенти в активна възраст
Поводът за нашата среща е използването за пръв път в България на иновативна система за заместване на хрущялни дефекти при пациенти в активна възраст, които имат увреда на ставния хрущял. Този имплант позволява нормална функция, като се запазва биомеханиката на ставата и след като се възстанови хрущялната тъкан, пациентите могат да се движат нормално, да спортуват и да извършват други дейности от ежедневието. При липса на проблеми, говорим за 15-годишна годност.
Техниката е миниинвазивна, т.е. минимален разрез и артроскопско поставяне на импланта, което позволява пациентът да се възстанови максимално бързо и в рамките на две седмици да може да се върне към нормалния си ритъм на живот.
В България тази техника се прилага за първи път, а в световен мащаб това са най-често млади, активни пациенти, в активна възраст.
Този метод на възстановяване е много по-бърз – около две седмици, при отнемащо около месец възстановяване след една колянна протеза.
За да се наложи този метод в страната ни е необходимо да минат няколко години, за да се извършат определен брой интервенции, за да кажем, че той вече се е наложил и е работещ. Според мен е необходим поне тригодишен период.

.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече