Дебатите ще се проведат на 5 октомври в сградата на парламента.

На 05.10.2017 г., четвъртък, от 14:30 часа в Народното събрание, в рамките на редовното заседание на Комисията по здравеопазването към 44-тото Народно събрание ще бъде обсъдена темата за диагностиката и лечението на рака на простатата в Европа и България. Инициативата е на Българското онкологично научно дружество и Българското научно дружество по урология и е по повод провелия се на 27.09.2017 г. форум по тези проблеми в Европейския парламент - European Prostate Cancer Awareness Day 2017 (EPAD17).
Виждането си по този социално-значим проблем, както и впечатленията си от форума по темата за простатния карцином в Брюксел, ще представят председателите на двете дружества - проф. д-р Асен Дудов и доц. д-р Марин Георгиев.
В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени проблемите със заболяванията на простатната жлеза, които водят до рязък спад в качеството на живота на пациентите и възникването на тежки психологични и социални проблеми.
Ракът на простатата представлява значителен и дългосрочен здравен проблем в Европа. През 2012 г. заболяването е най-често диагностицираният рак при мъжете (с повече от 436 000 нови случаи) и е третата водеща причина за смърт, свързана с раково заболяване, с повече от 101 000 смъртни случая.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече