За постигнати най-високи стандарти в съвременното лечение на инсултите.

Призът бе връчен на провелия се в събота симпозиум „На гости на болница „Св. Анна“- София”, чиято основна тема бе „Съвременно поведение при мозъчни инсулти”.

Събитието беше открито от изпълнителния директор на болницата д-р Славчо Близнаков. „Огромна част от успеха на нашите лекари се дължи на страхотната им всеотдайност. Лесно е да се хвалим с нова медицинска техника и нови методи на лечение, но истината е, че ден след ден нашите медици се подчиняват на една изключително стриктна организация на работа. За тях няма събота или неделя просто, защото и инсултите не се съобразяват с никакви графици. А, както всички тук знаем, за тяхното лечение факторът време е от изключителна важност“, посочи той в своето обръщение.

Акад. Иван Миланов от името на Европейската STROKE-организация (Европейска организация по инсултите - ESO) връчи Диамантен сертификат на УМБАЛ „Св. Анна“-София за болница, постигнала най-високите стандарти в съвременното лечение на инсултите, според критериите на ЕSO. Сертификатът е най-високият от три степени и в България няма друга болница с подобно постижение.

Лектори на събитието бяха проф. А. Постаджиян, доц. В. Велчев, д-р Н. Рифаи, д-р Н. Алиоски, д-р Д. Николаков, д-р С. Кондов, д-р А. Николова, д-р М. Божкова, д-р В. Граматикова, д-р Д. Калпачка, д-р В. Георгиев, д-р Ц. Праматарова, д-р Р. Русева.

Очаквайте коментар от доц. В. Велчев, който сподели с нас колко специализирани центъра за лечение на инсулти трябва да има в страната.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече