20% от възнагражденията им не са изплатени.

Общо задълженията на лечебното заведение са 450 000 лв. Една от причините е, че от скоро в лечебното заведение няма скенер.
„Изведнъж лечебното заведение, което извършваше тази услуга, отказа и ние загубихме три пътеки - две неврологични и една от физиотерапията. Това са 14 хиляди лева на месец по-малко. На всичкото отгоре не са най-важни тези пари, а пациентите се разкарват, приемат се инсулти в близките болници. Нещо, което е рисково за тях“, каза пред БНТ управителят на болницата д-р Венцислав Михов.
По проект на община Свищов обаче се очаква през април в болницата да бъде доставен модерен скенер. Старите задължения на лечебното заведение за ток, вода и медикаменти обаче остават непогасени.
„Ако тези общински болници, от които е абдикирала държавата, продължават така, не съм оптимист за здравеопазването в малките населени места“, каза още д-р Михов.
В болницата в Свищов засега са останали 28 лекари, а пациентите се приемат в пет отделения, защото през годините на здравна реформа са закрити инфекциозното и акушеро-гинекологичното отделение.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече