МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч да продължи да работи.

Това заявиха от ведомството във връзка с декларацията, подписана от персонала на МБАЛ Ловеч, в която се твърди, че от утре лечебното заведение спира да предоставя медицински услуги.
От МЗ припомнят, че вчера заместник-министър Жени Начева посети болницата и на среща с ръководството и екипа представи оздравителния план на МЗ за стабилизиране на структурата. „Начертаните от здравното министерство мерки за оздравяване на болницата бяха подкрепени с мнозинство от екипа на лечебното заведение“, посочват от МЗ.
Част от тях предвиждат намаляване на леглата с 40 на сто, както и на числеността на персонала, без обаче да бъдат съкращавани лекари. Планираното намаление ще засегне основно административния персонал на болницата. За осигуряване на липсващите лекарства и консумативи за спешни случаи до края на месеца е постигната договорка за съдействие от лечебни заведения в съседни области.
Днес в Министерството на здравеопазването е проведена среща и с фирмите, с които болницата има сключени договори за доставка на лекарства и консумативи, за предоговаряне на задълженията и за установяване на режим за тяхното изплащане, съобщават още от ведомството. Всички присъствали на срещата представители на бизнеса са запознати от министър Ананиев с анализа на състоянието на ловешката болница и с разработения оздравителен план. Фирмите са подписали протокол за преустановяване на образуваните изпълнителни дела спрямо болницата, като са поели ангажимент и да не образуват нови запори върху сметките на лечебното заведение. „По този начин на работещите в болницата ще бъдат осигурени необходимите условия за работа, а на пациентите на областната болница ще бъде гарантиран адекватен достъп до здравеопазване“, посочват от МЗ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече