10-ти Световен конгрес по неврорехабилитация започва утре в Мумбай, Индия.

Световният конгрес по неврорехабилитация се провежда веднъж на две години и ще продължи до 10 февруари 2018г.

Конгресът има дългогодишна традиция в провеждането на научни срещи на най-високо ниво с международно известни експерти от областта на базични и клинични невронауки и неврорехабилитация.

Напредъкът в базичните невронауки и клиничната практика променят живота на много пациенти и им помагат да се реинтегрират в обществото. Темата на конгреса ”От невротехнологиите до социалната грижа” ще покрие интересни, иновативни технологии в неврорехабилитацията, които предлагат висококачествена грижа и ниска цена за развиващите се световни общества.

Чрез мултидисциплинарния подход към неврорехабилитацията, включваща невролози, психиатри, физикални и професонални терапевти, психолози, дефектолози, рехабилитационни инженери, базични невроучени и много др., всички те ще бъдат добре отразени в програмата и ще вземат пряко участие в специалните диференцирани групи.

Всички основни теми в конгреса се развиват структурално в поднаправленията: Епидемиология, Базова наука, Система за управление и финанси, Диагностика и Лечение/фармакотерапия.

Темите са: Комуникативни нарушения/Афазия, Когнитивни нарушения/невропсихология, Травма на гръбначния мозък, Паркинсон и др. невродегенеративни болести, МС и възпалителни болести на ЦНС, Автономна дисфункция, Инсулт, Периферна невропатия и невромускулна болест, Мозъчни травми и др. болести.

В отделни сесии ще се разглеждат технологичните разработки за моторен контрол и ще бъдат представени новостите в роботиката и ортотиката.

Организатор на събитието е Световната федерация по невропсихология (WFNR), а повече за самото събитие можете да прочетете ТУК.

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече