„Науката подобрява живота на пациента” е темата на 13 Конгрес на ЕССО, която започва утре и продължава до 17 февруари 2018г.

Хроничните възпалителни чревни заболявания (ХВЧЗ) обединява група заболявания, характеризиращи се с рецидивиращо, деструктивно възпаление на гастроинтестиналния тракт. Двете най-чести форми са улцерозният колит и болестта на Крон (БК). По-редки заболявания, причислявани към тази група, са колагенозният и лимфоцитният колит (обединени с общото име микроскопски колит).

Европейската организация Крон и колит - European Crohn’s &Colitis Organsation (ECCO) провежда 13-ти пореден конгрес във Виена, Австрия, от 14-17 февруари 2018г. Темата на ЕССО конгреса е „Науката подобрява живота на пациента” и ще обърне специално внимание на откритията и иновациите, които оказват влияние върху леченито на заболяванията. В програмата за 2018г. има отделни сесии за болестите в ранен стадий, педиатрични ХВЧЗ, прогнози, нови терапевтични стратегии, диагностика и лечение на дисплазия, най-добра предоперативна грижа, колоректален рак и др., които са важни за да се върнат пациентите с ХВЧЗ към нормален начин на живот. Базичната научна сесия е посветена на развиващите се концепции за патогенеза на ХВЧЗ.

Очакват се над 650 делегати от цял свят. Конгресът се счита за събитие от световна величина и се е превърнал във форум от изключителна важност за учени и клиницисти, фокусирани върху ХВЧЗ. Успоредно с основния конгрес, ще има широка гама образователни курсове, обхващащи теми от базовото и напреднало обучение за лекари, сестри, клинични и базични изследователи, както и за учени- фармацевти.

Освен основната програма, организацията насърчава срещи на изследователски групи и комисии, подпомагайки разпространението на текущи научноизследователски проекти, подкрепени от ЕК и с участието на ЕССО.

Научната програма е изградена около базичната наука, транслационната медицина и клинични сесии с водещи едни от най-добрите световни специалисти. Акцентът на всички мероприятия е клиничната практика, основана на науката, чиито практически съвети пациентите да отнесът вкъщи.

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече