Офталмологичната конференция, посветена на образните методи, започва утре в Париж и ще продължи два дни.

Втората международна конференция, посветена на SSOCT и ангиографските методи на окото, започва утре в Париж, Франция. Срещата ще продължи два дни и ще посрещне специалисти от цял свят от областта на офталмологичната образна диагностика. Те ще дискутират последните си изследвания, комбинирйки SSOCT структурални, SSOCT ангиографски и мултимодални изображения, за да представят една пълна клинична картина.
Темите на конгреса ще са в широка гама, покриваща диабетна ретинопатия, възрастова макулна дегенерация, късогледство, глаукома, увеит, туморни образувания.


Произведен за първи път през 2012 г., скенерът Swept Source (SS), представлява мултимодална технология за кохерентна томография на окото. Той осигурява цветна снимка в реални цветове на очното дъно, при изключително ниски стойности на светкавицата. Този тип източник за ОСТ подобрява изключително проникването в по-дълбоките слоеве на окото и значително по-малко се влияе от мътнините на катарактата, стъкловидното тяло, кръвоизливите, кръвоносните съдове и склерата. Друга полза от SS източника е визуализирането както на стъкловидното тяло, така и на хориоидеята в един скан. Изображенията са ясни и без артефакти. Това премахва необходимостта от многократни последователни и продължителни сканирания.

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече