VIII-ма годишна среща, посветена на противоречията при сърдечносъдовите заболявания, започва днес, и ще продължи два дни в Дубай, ОАЕ.


Различното при тази конференция e, че тя ще се концентрира основно върху конкретни клинични случаи, които ще бъдат подробно дискутирани. Най-новото в областта на превенцията, диагностиката и лечението на сърдечносъдовите болести ще бъде фундаментът, от който ще изхождат гледните точки при анализа на отделните усложнени състояния на пациентите. Всички теми ще се развиват в контекста на реални клинични данни. Болните са на възраст между 31 и 82 години и всеки от тях страда от различни кардиологични заболявания, като: хиперлипидемия, асимптоматичен папиларен фиброеластом, белодробна хипертония, ендокардит при транскатетърна смяна на аортната клапа (TAVR).

Голяма част от конференцията ще е насочена към предизвикателствата при пациенти след различни хирургични намеси и поставени устройства, като: байпас на коронарната артерия (CABG), двукамерен пейсмейкър, имплантируем монитор (ICM); имплантируем кардиовертер дефибрилатор (ICD), вентрикуларно асистиращо устройство др.
Конференцията е насочена към всички здравни кадри от областта на кардиологията.

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече