започва днес в Болоня, Италия, и ще продължи до 25 февруари.


Международният форум е създаден да повиши нивото на познание и експертиза на професионалисти от цял свят в областта на майчиното здраве чрез информационен обмен и съвместни проучвания. На събитие като това се приемат и актуализират последните препоръки за управление на сърдечносъдовите заболявания по време на бременността и в следродилния период.
Тъй като управлението на сърдечните заболявания в бременността изисква мулдидисциплинарен подход, то на форума ще вземат участие изтъкнати специалисти в областта на кардиологията, акушерството, феталната медицина, педиатрията, хематологията, сърдечната хирургия и генетиката. Конгресът би бил от особен интерес и на медицински сестри, педиатрични кардиолози, кардиологични анастезиолози, клинични фармацевти и всички, с интерес към предизвикателствата на бременността с придружаващи кардиологични проблеми.


Основни теми в програмата са:
Клапни болести, вродени сърдечни заболявания, контрацепция, заболеваемост и смъртност при бременни и родилки, фертилизация в напреднала възраст, синдром на Марфан, синдром на Търнър, белодробна хипертония, успешна бременност при жени с хипоплазия на гръдна и абдоминална аорта, кардиомиопатия, хипертония, прееклампсия и еклампсия, аритмия, усложнения при раждане, болести на коронарната артерия, нарушения в миокарда и перикарда, кардиомиопатия в родилния период, сърдечносъдови интервенции и терапии, и мн. др. Всички теми се разглеждат в контекстна на бременността и следродилния период и ще бъдат изложени в лекции, доклади, дискусии и презентации на случаи от практиката.
Повече информация за събитието може да намерите ТУК.
Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече