Специалисти на безкръвните операции ще обменят опит и познания във Фрайбург, Германия.

Департаментът по обща и коремна хирургия на Университетския медицински център Фрайбург, Германия, е организатор на Европейския симпозиум по минимално-инвазивна хирургия. Срещата започва днес и в рамките на два дни международни експерти по онкологична минимално-инвазивна хирургия ще споделят опит и различни оперативни техники. Презентациите им ще са подкрепени с видеоматериали, онагледяващи предизвикателствата в демонстрираните операции.
Минимално-инвазивните хирурзи не спират да разработват нови техники и методи за извършване на хирургични процедури за всеки системен орган в коремната кухина.

С нарастващия опит в прилаганите техники, големите резекции на коремните органи вече може рутинно да се извършват по минимално-инвазивен начин с научно доказано онкологична успеваемост не по-малка от утвърдените отворени операции. В допълнение към лапароскопските методи, в последните години роботизираната хирургия също намери своето място като технически надеждна разработка в минимално-инвазивната онкологична хирургия.
Основните панелни теми на симпозиума ще са:
• Тироидна хирургия
• Хепатобилиарна хирургия
• Бариатрична и метаболитна хирургия
• Панкреатична хирургия
• Колоректална хирургия

Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече