Липсват педиатри, които да дават дежурства в медицинското звено.

До сложната ситуация се стигна, след като двама лекари специалисти напуснаха работа, предаде Kmeta.bg. Въпреки усилията на общинското ръководство да спаси отделението и да намери педиатри, които да са съгласни да започнат работа в болницата, в събота детското отделение бе временно затворено. Така майките в Сандански ще трябва да разчитат на педиатрите в съседната община Петрич.
Закриването на звеното притесни родителите на малки деца в курортния град, които се обединиха в каузата да намерят лекари специалисти.
Ръководствата на лечебното заведение и на Общината стартираха серия от разговори с педиатрите в курортния град. Целта е да се намерят специалисти, които да се съгласят да полагат труд и в лечебницата, а не само в доболничната помощ.
„Надявам се, че ще се намерят педиатри, които да започнат работа при нас, за да помогнат на колегите си. Не е леко тук, тъй като натоварването е много голямо, на практика си на разположение през цялото денонощие”, коментира директорът на Югозападната болница д-р Илия Тонев. Той увери, че заедно с кмета на община Сандански Кирил Котев ще продължат да търсят решение на проблема, за да осигурят функционирането на детското отделение.
Проблемът възникна, след като напуснаха две педиатърки, тъй като графикът им бил изключително натоварен, работили без почивка много дълго време. В грипния период в болницата имало средно около 70 деца на ден, с които се справяли основно двете лекарки. „Не са били натоварени само през грипния период, а от много дълго време. Правим всичко възможно, за да решим въпроса и да намерим поне още един педиатър, който да дава дежурства в детското отделение и да се облекчи работата на сега работещите там медици. Има много педиатри в града, но няма как насила да накараме никой да започне работа в болницата”, коментира преди дни кметът Кирил Котев.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече