Това е станало със заповед от 9 март на прокуристката на лечебното заведение Мария Иванова.

Една от причините е в големите разходи, които болницата в Дупница е имала за центъра, предаде dariknews.bg.
По думите на председателя на Общинския съвет Емил Гущеров от години центърът е работил незаконно в разрез с Наредба 9 на Министерство на здравеопазването, но закриването нямало да се отрази на нуждаещите се.
Общинската болница не е имала разрешение за този вид дейност. Освен това се оказало, че лечебното заведение в Дупница е на загуба, тъй като те поемат разходите за заплати на персонала в центъра, а приходите са постъпвали в областната болница, обясни Гущеров. Става дума за около 15 000 лв. годишно.
Емил Гущеров заяви, на областната болница ще бъде предоставено същото помещение за безвъзмездно ползване, но разходите по заплатите на хората, които ще работят в центъра трябва да се поемат от областната болница. Според Емил Гущеров пациентите не са засегнати от промяната. Областната болница разполага с лиценз за тази дейност, общинската не.
От ръководството на МБАЛ-Дупница също посочват, че пациентите няма да бъдат ощетени, тъй като болницата ще продължи да предоставя безвъзмездно помещенията за досегашната дейност. Проведени били и разговори с ръководството на областната болница да покрие разходите за заплатите на персонала. Така близките на нуждаещите се от кръвопреливане ще могат да възстановяват в Дупница кръвта, която се транспортира от Кюстендил.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече