От съсловната организация искат за целта да се създаде работна група.

Българския лекарски съюз настоява за незабавно свикване на работна група за отпадане на 24-часовото дежурство на личните лекари, информираха от съсловната организация. Оттам допълват, че са изпратили напомнително писмо до здравния министър за предприемане на незабавни действия.

Съсловната организация отбелязва, че между Министерство на здравеопазването и Български лекарски съюз е постигнато съгласие за сформиране на работна група за отпадане на 24-часовото разположение на личните лекари. При преговорния процес по НРД 2018 г. съсловната организация и Министерството постигнаха консенсус за това 24-часовото дежурство да бъде оформено в отделен пакет дейности, извършвани на териториален принцип от общопрактикуващи лекари, които имат възможност да бъдат на 24-часово разположение. Експертната група следваше да започне работа от месец април, когато влиза в сила новият рамков договор, напомнят от БЛС. До момента, независимо от изпратените предложения от БЛС за включване на експертни членове в групата, работният процес не е стартирал, информират оттам.

БЛС счита, че поставеният проблем не търпи отлагане или забавяне, поради което настоява за предприемане на спешни действия за решаване на задълбочаващото се напрежение сред ОПЛ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече