Специалистите могат да се запознаят с първото издание за годината.

В списанието се опитахме да проследим какви са последните тенденции в областта на онкологията и онкохематологията.

„Най-уникалното, което се случва в нашата област е персонализирането на онкологията“. Това отбеляза проф. Асен Дудов, председател на Българското онкологично научно дружество, медицински директор и Началник Клиника по Медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник в специално интервю за нас.

Проведе се и първата за годината онкологична конференция – на Клуб Млад Онколог. „Научната тежест на мероприятието ни се оценява все по-високо както от българските, така и от чуждестранните лектори“, коментира в аванс д-р Росица Кръстева, председател на организацията.

„Това определено беше „различната конференция“ - така председателят на БАППМ д-р Жасмина Коева определи провелия се форум „Рак на белия дроб: ранна диагноза и доказателства за скрининг“. Освен интервю с нея, се постарахме да ви представим и отзиви с част от чуждестранните специалисти, участвали във форума.

В броя се спряхме също така на постиженията в онкохематологията и онкологичната фармация. Постарахме се също да ви представим няколко авторски научни статии на специалисти в областта на медицинската онкология и на онкохематологията.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече