„Успяваме да учим, докато говорим открито едни с други без бариери!”

Асоциация Radiology Together (RT) имаше привилегията да разполага със собствена сесия по време на XVIII Конгрес на Българската асоциация по рентгенология (БАР) във Варна, проведен на 28.09.2019. Сесията беше изключително посетена от студенти, специализанти и специалисти. Интересът на такова количество хора затвърди убежденията на организаторите, че младите са вдъхновени да се учат един друг и виждат смисъл да присъстват на тези срещи.


Д-р Глория Адам

Срещата откри д-р Глория Адам, която заяви, че Асоциацията има история подобна на връзка между двама души, чиято идея е възникнала спонтанно и неочаквано, с неясно бъдеще... Днес вече Асоциацията може да празнува годишнини и да се радва на над 230 последователи в социалните мрежи.


Д-р Цветелина Тенева

Д-р Цветелина Тенева представи възможностите за участие на младите радиолози в Европейския конгрес по радиология и различните курсове, за които могат да кандидатстват. Изнесоха се презентации на различни случаи от практиката с обучителна насоченост. Това, че лекторите бяха представители на различни болници от София, Варна, Плевен, Пловдив и Велико Търново, затвърждава мотото на асоциацията „Да работим заедно“ – без граници за обучителните бази.

Екипът на RT през септември 2019 (Г. Адам, Р. Радева, Ц. Тенева) подчерта, че срещите на Асоциацията са „небрежно сериозни“, защото "успяваме да учим, докато говорим открито едни с други без бариери!"В програмата на сесията бяха включени още теми като: черепно-мозъчна травма като причина за енцефалоцеле; абдоминални прояви на грануломатоза на Вегенер; панкреатит, маскиран като илеус; неутропеничен ентероколит; образни характеристики при илиопсоасен бурсит; екзогенна липоидна пневмония; диференциране на интракраниална епидермоидна киста; и МРТ на сърце – най-новото в образната диагностика.


Д-р Митев


Д-р Мария Енева


Д-р Антония Хаджийска


Д-р Даниела Калоянова

Редактор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече