Организират месец на профилактиката за ендометриоза и аденомиоза.

Пет клиники в София с насоченост женско и репродуктивно здраве, организират месец на профилактиката за ендометриоза и аденомиоза. Това информираха от фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, която е партньор по проекта.

Желаещите да си направят преглед, ще имат тази възможност през целия месец октомври. Те ще могат да избират между 16 медицински специалисти с опит с ендометриоза и аденомиоза, репродуктивна медицина и оперативната гинекология и ще се ползват с преференциални цени за прегледите.

Информационната кампания си поставя за цел да повиши информираността за заболяването в страната, за да бъде диагностицирано навреме и по този начин да се намали негативното му отражение върху репродуктивните способности на жените в България.

Актуалните данни сочат, че ендометриозата засяга всяка 10-та жена в репродуктивна възраст, като също така се счита, че заболяването представлява третата по честота причина за безплодие при жените.

Клиниките, които се включват в информационната кампания са:

  • Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  • Болница за женско здраве „Надежда“

  • Клиника „Адела Фертилити“

  • Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Шейново“

  • Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“

Освен прегледи, между 15 и 30 октомври в медицински комплекс „Д-р Щерев“ и в болница „Надежда“ ще се проведат открити лекции и дискусии по темите ендометриоза и фертилитет, които ще дадат възможност на пациентите да научат повече за отражението на заболяването върху репродуктивните способности на жените, както и да зададат въпроси на специалистите.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече