Те прекарват времето си изложени на слънчевите лъчи, когато е най-опасно. Това сочат наблюдения на благотворителна организация за борба с рак на кожата във Великобритания.

От организацията изразиха загриженост относно броя на хората, които знаят колко са вредни слънчевите лъчи, но въпреки това умишлено си причиняват тежки изгаряния на кожата.


Според данните им 40% от мъжете и жените пренебрегват съветите на лекарите и стоят на слънце точно в часовете, когато то е най-опасно.


Изследователите твърдят, че само едно болезнено слънчево изгаряне за две години увеличава тройно риска от рак на кожата. В проучването, проведено от британски изследователи, участвали над 1000 души.


25% от тях вярват, че изгарянето е единственият начин да имат хубав тен. Те правят това от години и са убедени, че предупрежденията на лекарите са неоснователни и дори преувеличени. В същото време експертите твърдят, че още с първите топли дни хората забравят за здравословното си състояние и в приоритет за тях се превръща шоколадовия загар.


Около 40% от хората се наслаждават на слънчеви бани в продължение на часове, увреждайки значително кожата си.


Специалистите препоръчват излагането на слънце да става сутрин преди 11 и в късните следобедни часове. Времето между 11 на обяд и 15:00 часа следобед може да навреди сериозно на кожата, предупреждават експертите.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече