Бе проследена от председателя на организацията по време на 22-та научна конференция Софийски дерматологични дни "Проф. д-р Асен Дурмишев".

Събитието се състоя от 31 октомври до 3 ноември в София и събра известни дерматолози от страната и чужбина.


По време на 22-та научна конференция Софийски дерматологични дни "Проф. д-р Асен Дурмишев" бе отбелязана 90-годишнината от създаването на Българско дерматологично дружество, чиято история проследи чл. кор. проф. Николай Цанков, председател на организацията.
Какво още разказа той за форума:

Чл. кор. проф. Николай Цанков, председател на Българско дерматологично дружество

Проф. Цанков, проведохте 22 национална конференция Софийски дерматологични дни и отбелязахте 90-годишнина от създаването на Българското дерматологично дружество. Вашият коментар и анализ на събитието.

Събитието действително е изключително не само за българската дерматология, но и за българската медицина, а и за интелектуалната ни общност като цяло. С какво съм доволен?! На първо място – отдадохме нужната почит на нашите учители. Те създадоха това, на което се радваме днес и се надяваме, че ние ще създадем базата, на която ще стъпят бъдещите поколения дерматолози в България. На второ място – показахме, че сме една много силна школа. Бяха показани изключително интересни случаи и трудни за диагностика. Те доставиха удоволствие, защото в нашата работа, която е свързана с труд, с изтощение, трябва да има и един елемент на интелектуално удоволствие. Човек трябва да работи и за душата си, а когато се постави една точна диагноза, когато тази точна диагноза даде основание за едно правилно лечение и пациента се излекува, няма по-голяма радост за който и да е лекар.
Имахме изключително силно чуждестранно присъствие – 12 гости от чужбина. Бяхме почетени с присъствието на президента на Европейската академия по дерматология и венерология, дойдоха стари приятели на българската дерматология, при които са се обучили много наши дерматолози. Радостен съм от факта, че някои от тези които минаха тези школи се хабилитираха в чужди клиники.
Имахме много интересни презентации и от страна на фирмите.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Снимки: Zdravennavigator

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече