Те са направени във връзка с актуализацията на Приложение 1 на Позитивния лекарствен списък.

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) утвърди нови изисквания в извънболничната помощ за инсулиново лечение на захарен диабет тип 1, лечение на захарен диабет тип 2, информираха от институцията.

Новите изисквания са направени във връзка с актуализацията на Приложение 1 на Позитивния лекарствен списък, съдържащ медикаменти за домашно лечение, които НЗОК заплаща.

Според новите изисквания отпада необходимостта от прилагане на копие от рецептурната книжка на здравноосигуреното лице към документите, с които се предписва терапията, поради възможността за обективизиране на информацията за проведена предхождаща терапия от информационната система на НЗОК.

Освен това в ПЛС вече е включен и медикамент за парентерално приложение при лечение на пациенти с псориазис, серопозитивен ревматоиден артрит и юношески (ювенилен) артрит.

В изготвянето на новите изисквания са участвали консултантите на НЗОК по ендокринология и болести на обмяната, както и експерти от институцията по кожни и венерически болести, ревматология и детска ревматология, информират още от НЗОК.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече