Участваха във втората за годината регионална научно-практическа конференция под егидата на НСОПЛБ.

Втората за годината регионална научно-практическа конференция под егидата на НСОПЛБ, която по традиция се провежда в гр. Плевен, се състоя на 23 април 2016 г.

Организираната от НСОПЛБ конференция даде възможност да се обсъдят новости и интересни теми, както и да се дискутират текущи и свързани с бъдещето в Общата медицина проблеми.

Лекции по време на форума имаха няколко известни специалисти. Темата "Лечение с биологични средства на ревматични болести", бе представена от проф. Златимир Коларов, дмн, Клиника по ревматология, УМБАЛ "Св. Иван Рилски“, гр. София. "Остри чревни инфекции в кърмаческа и ранна детска възраст- лечение в амбулаторната практика", представи доц. Атанас Мангъров, Началник на Първо Детско отделение към СБАЛИПБ "Проф. Ив. Киров", гр. София. "Лекарства и медицински процедури при бременни жени", бе темата на доц. Никола Василев, Ръководител на АГ Клиниката в УМБАЛ "Софиямед", преподавател в МФ, СУ "Св. Климент Охридски", д-р Анета Начева, АГ Клиниката , УМБАЛ "Софиямед", гр. София.

Коментираха се и случаи на водени срещу лекари съдебни дела от адвокат Жанета Димова, юридически консултант на НСОПЛБ.

Домакинът на събитието д-р Петя Дакова коментира пред Здравен навигатор:


Това е една традиционна среща, която се организира от НСОПЛБ. Интересът към нея както обикновено бе голям, като в събитието се включиха общопрактикуващи лекари от Плевен, Враца, Ловеч, Троян и Габрово.

Темите бяха добре подбрани и съобразени с интереса на колегите, тъй като предварително се прави запитване каква тематика би била най-интересна и ползотворна за тях. Форумът бе съпътстван и с оживена дискусия.

.

.

Снимки: НСОПЛБ и Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече