Събра известни специалисти в София на 3 и 4 юни. Повече за форума – от чл. кор. проф. Н. Цанков.

В края на миналата седмица в столицата се проведе Мастерклас по педиатрична дерматология, на който специалистите в областта коментираха последните новости и тенденции.

В рамките на два дни се обсъждаха теми като: Автоимунни и булозни дерматози в детската възраст; Тумори и малформации; Клинична дерматология; Алергодерматози; Новости в педиатричната дерматология; Инфекции и акне в детска възраст и пр.

Представяме коментар от форума на чл. кор. проф. Н. Цанков, като ще имате възможност да се запознаете в детайли и какво разказа проф. А. Воленберг от Германия, по време на сателитен симпозиум на "Биодерма", посветен на проблема с атопичния дерматит.

Чл. кор. проф. Николай Цанков


С настоящия форум продължаваме една вече създадена традиция на Българското дерматологично дружество – да организираме Мастерклас по теми, които са важни за практиката. На тези събития се съобщава всичко най-ново в областта. Много съм горд, че на този форум присъстват двама души, които са №1 в света. Първият е проф. Лотти, който е №1 в лечението на витилиго в света. На второ място е Кристин Лабрес, която е основател и въвежда бета-блокерите в лечението на хемангиоми. Не мога да не съм безкрайно доволен от нашите лектори.

От друга страна – участие в събитието взеха наши ученици, които се надявам да продължат академичната си кариера. Те изнесоха много добри доклади, които предизвикаха интереса от страна на участниците. Смятам, че този Мастерклас бе организиран на едно високо, европейско ниво.

Що се касае до Европейския конгрес по педиатрична дерматология, който се състоя в Атина, мога да кажа, че там присъства една голяма българска група. Сред лекторите отново бе Кристина Лабрес, която имаме частта да бъде и наш докладчик. Говорим за една много дискутабилна и съвременна тема – терапията на хемангиомите с бета-блокери. В конгреса естествено се включиха много изтъкнати европейски специалисти, като от една страна се дискутираха най-модерните методи на терапия – биологични препарати, грижи за кожата на бебето и пр.

.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече